Sojowe kopytka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sojowe kopytka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.6

2 sztuki

2

1

2

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję przepłucz, zalej wodą i odstaw na noc. Zmień wodę i ugotuj.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach i obierz, następnie przepuść wraz z soją przez maszynkę.

Krok 3

Oba rodzaje mąki wsyp do miski, dodaj ziemniaki z soją, wbij jajka i zagnieć ciasto. Z gotowego ciasta uformuj wałek.

Krok 4

Odcinaj niewielkie kawałki pod skosem. Kluski gotuj w osolonym wrzątku kilka minut.

Krok 5

Przygotuj sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj dokładnie z 300 ml wody, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze minutę. Ugotowane kluski podawaj polane sosem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sojowe kopytka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pieczarkowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej