
Składniki
0.6
2 sztuki
2
1
2
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję przepłucz, zalej wodą i odstaw na noc. Zmień wodę i ugotuj.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach i obierz, następnie przepuść wraz z soją przez maszynkę.
Krok 3
Oba rodzaje mąki wsyp do miski, dodaj ziemniaki z soją, wbij jajka i zagnieć ciasto. Z gotowego ciasta uformuj wałek.
Krok 4
Odcinaj niewielkie kawałki pod skosem. Kluski gotuj w osolonym wrzątku kilka minut.
Krok 5
Przygotuj sos grzybowy Knorr - zawartość opakowania wymieszaj dokładnie z 300 ml wody, doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze minutę. Ugotowane kluski podawaj polane sosem.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej