Sos majonezowo – cebulowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowo – cebulowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
169 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

125 osób wydrukowało

Pobierz pdf

192 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

30 dekagramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, ugotuj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 2

Krok 3

Po ugotowaniu przetrzyj cebulę przez sitko.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 3

Krok 4

Po wystudzeniu połącz z majonezem, dodaj cukier do smaku. Sos majonezowo-cebulowy podawaj do mięs, ryb lub jaj.

Sos majonezowo – cebulowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowo – cebulowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowo – cebulowySos majonezowo – cebulowy

Posiekaj cebulę, następnie zalej winem.