
Składniki
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wraz z zalewą przetrzyj przez sito. Następnie w dużym rondlu podgrzej masło i oliwę.
Krok 2
Dodaj czosnek i podsmaż, po czym dodaj rozdrobione pomidory i zagotuj.
Krok 3
Gotuj bez przykrycia około 40 minut, do czasu kiedy sos zmniejszy objętość o połowę. Zmieszaj z bazylią i pietruszką.
Krok 4
W międzyczasie ugotuj makaron, a następnie wymieszaj go z sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej