
Składniki
4 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
100 mililitrów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki dokładnie umyj i ugotuj na miękko w wodzie z dodatkiem Delikatu Knorr.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce z dużymi otworami.
Krok 3
Wymieszaj buraki i jabłka z chrzanem i śmietaną. Przypraw do smaku cukrem. Podawaj do mięs.
Krok 4
Schłodzone buraki obierz i zetrzyj na tarce z małymi otworami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej