Szaszłyki z mięsa mielonego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z mięsa mielonego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i małą cebulkę obierz, posiekaj drobno i zeszklij na oleju. Zestaw z ognia.

Krok 2

Dodaj mielone mięso, dopraw do smaku i zagnieć na jednolitą masę dodając surowe jajko. Owijaj wokół szpadek lub patyczków szaszłykowych dociskając.

Krok 3

Dużą cebulę pokrój w krążki, dodaj posiekane w kostkę pomidory i ogórka. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z octu, soku z cytryny i oleju zrób sos. Dopraw do smaku, dodając listki pietruszki. Tak przygotowaną sałatkę zalej sosem i dopraw jeszcze pieprzem i solą. Udekoruj miętą.

Krok 5

Szaszłyki opiekaj na grillu do uzyskania złocistego koloru. Podawaj z sałatką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z mięsa mielonego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej