
Składniki
1.5 kilograma
1.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój w ćwiartki.
Krok 2
Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Pietruszkę i koperek posiekaj, następnie wszystkie składniki połącz razem, wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.
Krok 3
Szczupaka nadziej farszem a następnie brzuch zepnij wykałaczkami. Rybę umieść w naczyniu żaroodpornym, podlej białym winem i wstaw do piekarnika.
Krok 4
Rybę opłucz, wewnątrz oraz zewnątrz skrop sokiem z cytryny i natrzyj marynatą Knorr. Skrop oliwą.
Krok 5
Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30—40 minut. Udekoruj plastrami cytryny i gałązkami świeżego koperku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej