Szczupak nadziewany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak nadziewany

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1.5 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Pomidory sparz i obierz ze skóry, pokrój w ćwiartki.

Krok 2

Bułkę namocz w wodzie, odciśnij. Pietruszkę i koperek posiekaj, następnie wszystkie składniki połącz razem, wymieszaj z bułką tartą i dopraw do smaku.

Krok 3

Szczupaka nadziej farszem a następnie brzuch zepnij wykałaczkami. Rybę umieść w naczyniu żaroodpornym, podlej białym winem i wstaw do piekarnika.

Krok 4

Rybę opłucz, wewnątrz oraz zewnątrz skrop sokiem z cytryny i natrzyj marynatą Knorr. Skrop oliwą.

Krok 5

Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30—40 minut. Udekoruj plastrami cytryny i gałązkami świeżego koperku.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak nadziewany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pasta z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej