Sznycle w sosie miodowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle w sosie miodowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

4 łyżki

50 dekagramów

null

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

1

null

null dekagramów

0.25 szklanki

2 sztuki

200 mililitrów

40 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie cebule przekrój na cztery części. Marchewkę pokrój w plasterki. Warzywa wrzuć do osolonej wody i dodaj kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr. Po ugotowaniu odcedź je i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 2

Jajka roztrzep ze śmietaną, dodaj pure z marchewki i cebuli oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gałką muszkatołową oraz Delikatem Knorr.

Krok 3

Przygotowuj 8 foremek o pojemności ok. 125 ml. Natrzyj je tłuszczem i obsyp bułką tartą, po czym wypełnij przygotowaną wcześniej masą. Wstaw foremki do pieca rozgrzanego do 200 stopni na około 40 minut.

Krok 4

Cukier podgrzej na patelni tak, by uzyskać karmel, podlewając go octem. Dodaj pozostałe cebulki przekrojone na pół i duś około 15 minut.

Krok 5

Sznycle przekrój na pół oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 6

Przesmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony. Po tym czasie zdejmij mięso z patelni i zawiń w folię aluminiową.

Krok 7

Tłuszcz, który został po smażeniu wymieszaj z miodem, dodając pół szklanki wody. Dodaj skórkę z cytryny i gotuj do zgęstnienia. Po upieczeniu puree z warzyw wykłóż na talerz razem ze sznyclami (odwiniętymi już z folii). Całość można udekorować pietruszką oraz cytryną.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle w sosie miodowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej