Tacos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Tacos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
309 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

20 gramów

8 sztuk

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczak pokrój w kostkę. Przypraw Przyprawą do kurczaka Knorr. Dodaj kumin, sproszkowane ziarna kolendry oraz oliwę z oliwek. Posiekaj papryczkę, dodaj do kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut.

Tacos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej na patelni oliwę i usmaż mięso.

Tacos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos guacamole. Awokado, pomidora oraz czerwoną cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj sos sałatkowy Knorr.

Tacos - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do placka włóż mix sałat, czerwoną fasolkę, oliwki i mięso. Podawaj z sosem guacamole oraz śmietaną.

Tacos - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tacos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tacos - VIDEOTacos - VIDEO

Tacos, faszerowane zapiekane papryki, nachos z dipem guacamole, tortilla z fasolą, chili con carne – kuchnia meksykańska oferuje wiele smacznych i oryginalnych przekąsek. Szczególną popularnością w Polsce cieszy się przepis na tacos, których podstawą jest tortilla zrobiona z mąki kukurydzianej. Wypełnia się ją mięsem z kurczaka w marynacie z papryczką jalapeno, mieszanką sałat, czerwoną fasolą i oliwkami. Tacos podaje się z kwaśną śmietaną i sosem guacamole (z awokado, pomidorów i czerwonej cebuli). Sprawdź, jak zrobić tacos i przekonaj się, że meksykańskie rarytasy są na wyciągnięcie ręki.

Dla kogo? Jeśli lubisz pikantne, bogate w warzywa dania, które można szybko przyrządzić, koniecznie przygotuj tacos według naszego przepisu! Znajdziesz w nich soczystego kurczaka, całe mnóstwo wielobarwnych warzyw oraz wyśmienite awokado.

Na jaką okazję? Tak przyrządzone danie można serwować na imprezach, podczas których nie sadza się gości za stołem, a coś smacznego przygotowuje się tak, by wygodnie można było zjeść na stojąco. Tacos – oto oryginalny przepis na fiestę w stylu meksykańskim!

Czy wiesz, że? Jak zrobić tacos, by potrawa była jak najbardziej zbliżona do pierwotnych receptur prosto z Meksyku? Czym różni się od równie słynnego burrito? Użyj tortilli kukurydzianej, nie pszennej – jest dużo bardziej chrupiąca. Gdy w kuchni poczujesz się pewnie i będziesz mieć trochę wolnego czasu, możesz przygotować tortillę do tacos samodzielnie od podstaw.

Dla urozmaicenia: Przepis na tacos możesz potraktować jako sposób na pełny posiłek, podając je np. z ryżem doprawionym szafranem lub papryką albo z pieczonymi ziemniaczkami. W takiej formie tacos sprawdzi się świetnie nawet w porze obiadu.