Wątróbki z rzepą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki z rzepą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki podsmaż na oliwie i drobno posiekaj, a następnie utrzyj w misie na masę.

Krok 2

Rzepę umyj, obierz i zetrzyj na tarce o drobnych otworach.

Krok 3

Rzepę wymieszaj z pastą z wątróbek.

Krok 4

Dopraw solą i wlej oliwę. Ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki z rzepą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Przekąska na piknik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej