Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

130 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze ciasta pokrój na 10 cm kwadraty. Posmaruj je delikatnie olejem i w foremki na babeczki włóż po 4 sztuki, pozostawiając na zewnątrz wystające rogi.

Krok 2

Babeczki piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 8 minut.

Krok 3

Czosnek zmiażdż, cebulę posiekaj.

Krok 4

W woku podgrzej łyżkę oleju, dodaj czosnek, smaż 1 minutę.

Krok 5

Dodaj mięso i smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

Krok 6

Dodaj pastę curry, posiekane cebule, smaż 2 minuty.

Krok 7

Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, 1 łyżkę posiekanej kolendry. Nałóż do koszyczków z ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z orzeszkami w koszyczkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej