Wołowina po burgundzku video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina po burgundzku - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

800 mililitrów

3 łyżki

3 sztuki

150 gramów

1 opakowanie

1 szczypta

50 gramów

500 gramów

1 łyżka

15 sztuk

100 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w trzy centymetrową kostkę. Szalotki obierz i przekrój na pół.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, kiedy wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij je. Cebulki i boczek przełóż na talerz.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do garnka dodaj wołowinę i smaż ją do momentu uzyskania złocistego koloru. Następnie zalej około pół litrem wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodaj wcześniej obsmażony boczek oraz cebulkę, a następnie tymianek, szczyptę gałki i czosnek. Całość zalej sosem do pieczeni Knorr rozmieszanym w 300 mililitrach wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy włoski wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. Mix sałat przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Wołowina po burgundzku - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina po burgundzku - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej