Wołowina trochę inaczej duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina trochę inaczej duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

null szczypt

null

100 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.

Krok 2

Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.

Krok 3

Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.

Krok 4

Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej