
Składniki
3 łyżki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki. Pokrój w plastry.
Krok 2
Bagietkę rozkrój na 4 części i każdą posmaruj wyciśniętym czosnkiem.
Krok 3
Skrop oliwą i octem, obłóż liśćmi opłukanej i osuszonej sałaty.
Krok 4
Tuńczyka osącz z zalewy i ułóż na sałacie razem z plasterkami sera i pokrojonym w plasterki jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej