Wyśmienite risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienite risotto

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

40 gramów

1 łyżka

350 gramów

0.25 szklanki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i zeszklij razem ze szpikiem na maśle*, dodaj ryż, zeszklij, ale nie rumień.

Krok 2

Podlej winem i odrobiną bulionu, gotuj do czasu, gdy cały płyn wyparuje, a ryż będzie miękki.

Krok 3

Oprósz parmezanem i dopraw do smaku. Rozłóż na talerze wyśmienite risotto i podawaj na stół. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienite risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej