
Składniki
null
1 opakowanie
1 kilogram
null
null
1 opakowanie
200 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj.
Krok 2
Mięso pokrój w plastry, oprósz solą i pieprzem i przesmaruj łyżeczką twarożku.
Krok 3
Szparagi odcedź i po kilka rozłóż na plastrach mięsa. Zawiń je w ruloniki i zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Roladki obsmaż na maśle i podlej wodą z gotowanych wcześniej szparagów. Trzymaj na małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Przełóż następnie roladki do naczynia żaroodpornego, śmietany wymieszaj dopraw i zalej roladki.
Krok 6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni na 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej