Żeberka duszone z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka duszone z kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

4 sztuki

null

600 gramów

4 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrana cebule pokrój w kostkę. Żeberka podziel na porcje i podsmaż na oleju.

Krok 2

Wlej pół szklanki wody, dodaj cebulę, kostkę bulionową Knorra, kolendrę i ziele angielskie.

Krok 3

Mięso duś na małym ogniu.

Krok 4

Kapustę poszatkuj i włóż na chwile do wrzątku, dokładnie odcedź i ułóż na żeberkach.

Krok 5

Posól i posyp przyprawą do bigosu. Duś do miękkości 1 godziny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka duszone z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej