Zielony groszek z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielony groszek z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

1 szczypta

5 dekagramów

15 dekagramów

75 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 2

Dodaj groszek i wodę, gotuj około 5 minut.

Krok 3

Szynkę pokrój w paski, dodaj do groszku i gotuj jeszcze około 10 minut. Odcedź i podawaj. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielony groszek z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej