Ziemniaczana zapiekanka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczana zapiekanka z bekonem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
116 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

213 osób wydrukowało

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

10 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

350 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj na półtwardo. Wystudź i pokrój w talarki.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą i zagotuj. Dopraw pieprzem i gałką.

Krok 3

Boczek pokrój w paski, a cebulę w krążki. Pokrojone ziemniaki wymieszaj z sosem serowym.

Krok 4

Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego przełóż ziemniaki. Wierzch posyp boczkiem i krążkami cebuli. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczana zapiekanka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej