Ziemniaczane gruszki i jabłka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczane gruszki i jabłka

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix kopytka czy leniwe rozmieszac z wodą.Dodac puree z ugotowanego ziemniaka,dodac jedno jajko,ser.Przyprawic i dokładnie wymieszac.

Krok 2

Zwilżonymi dłońmi formowac z ciasta gruszki oraz jabłka.Obtaczac je w żółtku rozmąconym i w tartej bułce.Piec na wysmarowanej olejem blaszce w piekarniku w temp. 150st około 10-15 minut do momentu przyrumienienia.Gotowe przyozdobic listkiem laurowym oraz odrobiną makaronu spaghetti,który ma wyglądac jak ogonek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczane gruszki i jabłka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej