Ziemniaki w sosie ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki w sosie ziołowym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj wodę i rozpuść Bulion na włoszczyźnie Knorr. W bulionie ugotuj ziemniaki.

Krok 2

Wyłóż je na tacę do ostygnięcia.

Krok 3

Wymieszaj jogurt naturalny, śmietanę i zioła. Dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr. Ziemniaki polej preferowaną ilością sosu i podawaj.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki w sosie ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej