Zupa chińska z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa chińska z kurczakiem

Autor: Joanna Leszczyńska

ratingratingratingratingrating

10

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

179 osób wydrukowało

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotować 1,5 litra wody i rozpuścić 2 kostki rosołu z kury i 1 kostkę bulionu grzybowego.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokroić według uznania (najlepiej w drobną kostkę). Wrzucić mięso do gotowego wywaru i gotować ok.10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i gotować ok. 5 minut.

Krok 3

Dodać opakowanie chińskiej mieszanki warzyw i gotować kolejne 10 minut.

Krok 4

Na koniec wlać sos sojowy, dodać pół opakowania makaronu i szczyptę chili. Gotować ok. 4 minut (czas potrzebny do przygotowania makaronu).

1

Opinie o przepisie

  • Wojciech Kasprzyk

    Wojciech Kasprzyk , 18.06.2018

    Jaka konkretnie mieszanka warzyw ma być użyta ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa chińska z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa "Trio dyniowe"
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej