Zupa gulaszowa z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z kurczakiem

Autor: natalia20041989

ratingratingratingratingrating

8

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

106 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 gram

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżeczki

2 litry

200 gramów

7 gramów

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w kostkę. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Bez dodatku soli Knorr. Zrumień na patelni.

Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę. Wrzuć je na patelnię po kurczaku, smaż kilka minut do zarumienienia. Dodaj kurczaka, zalej bulionem. Dodaj koncentrat i musztardę. Dopraw do smaku. Gotuj do miękkości składników, doprawiając do smaku. Pod koniec gotowania wrzuć pokrojone w kostkę ogórki kiszone.

Krok 3

Do miseczek nałóż porcje ugotowanego na sypko kaszotto orientalnego, zalej zupą. Posyp natką.

natalia20041989

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizzerinki z patelni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej