
Składniki
500 gramów
4 sztuki
1 sztuka
1 gram
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżeczki
2 litry
200 gramów
7 gramów
3 sztuki
1 szczypta
4 łyżeczki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w kostkę. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Bez dodatku soli Knorr. Zrumień na patelni.
Krok 2
Pokrój warzywa w kostkę. Wrzuć je na patelnię po kurczaku, smaż kilka minut do zarumienienia. Dodaj kurczaka, zalej bulionem. Dodaj koncentrat i musztardę. Dopraw do smaku. Gotuj do miękkości składników, doprawiając do smaku. Pod koniec gotowania wrzuć pokrojone w kostkę ogórki kiszone.
Krok 3
Do miseczek nałóż porcje ugotowanego na sypko kaszotto orientalnego, zalej zupą. Posyp natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej