
Składniki
70 gramów
1 sztuka
10 gramów
70 gramów
130 gramów
20 gramów
1 litr
1.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekać - poddusić na oliwie.
Krok 2
Dodać pozostałe składniki (oprócz śmietany). Gotować 15min. w temperaturze 90C.
Krok 3
Dodać śmietanę, zmiksować i zagotować. Podawać z grzankami. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej