Kalafiorowa z młodych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafiorowa z młodych warzyw

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść i obierz. Kalafiora pokrój na niewielkie kawałki, marchewkę i pietruszkę na plasterki, ziemniaki w kostkę, fasolkę na 3 -centymetrowe kawałki.

Krok 3

W tym czasie wymieszaj w garnuszku śmietanę z mąką. Dodaj trochę wrzącego wywaru, wymieszaj, a następnie całość wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Wyłącz ogień i dodaj kostkę z natką pietruszki.

Krok 2

Wszystkie warzywa zalej litrem wrzącej wody i dodaj Delikat. Gotuj 20 minut.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafiorowa z młodych warzyw - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej