Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

null

25 gramów

2 łyżki

80 gramów

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.

Krok 2

Następnie odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 3

Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 4

Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.

Krok 5

Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.

Krok 6

Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej