
Składniki
1 łyżeczka
null
null
null
25 gramów
2 łyżki
80 gramów
2 łyżki
200 gramów
300 gramów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.
Krok 2
Następnie odcedź i przelej zimną wodą.
Krok 3
Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.
Krok 4
Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.
Krok 5
Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.
Krok 6
Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej