
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
6 sztuk
4 plastry
4 plastry
4 plastry
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na listki.
Krok 2
Cebulę i pomidora pokrój w talarki, papryczkę w szerokie paski.
Krok 3
Przygotuj 3 kromki chleba tostowego, pierwszą wysmaruj cienko majonezem i ułóż 2 listki sałaty, po 2 plasterki salami, szynki, sera i kilka krążków cebuli, przykryj kromką chleba, wysmaruj musztardą.
Krok 4
Ułóż kawałki papryki i pomidora, oprósz solą pieprzem i nałóż sos Barbecue.
Krok 5
Na samym wierzchu ułóż ostatnią kromkę chleba i przetnij kanapkę skośnie na połowę. Zepnij wykałaczką, powtórz z pozostałymi składnikami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej