Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null szczypt

null szczypt

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

4 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.

Krok 2

Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.

Krok 3

Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.

Krok 4

Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
31 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej