Aromatyczna pierś z kurczaka nadziewana kozim serem
średnie
1 osoba zapisała

Składniki
4 sztuki
null szczypt
null szczypt
4 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
4 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i rozbij tłuczkiem. Natrzyj pieprzem.
Krok 2
Oliwki posiekaj w plasterki i wymieszaj razem z twarożkiem i oregano, dopraw do smaku i nałóż odrobinę na każdy kawałek kurczaka. Zwiń, zepnij patyczkiem szaszłykowym.
Krok 3
Odrobinę oliwy rozmieszaj z 2 łyżkami octu i 3 łyżkami miodu, dopraw do smaku.
Krok 4
Nasmaruj nadziewane piersi przygotowaną marynatą i piecz na grillu przez 40 minut polewając w trakcie pozostałą zalewą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej