Aromatyczne śledzie w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne śledzie w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

null

null

3 łyżki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety śledziowe umyj dokładnie, osusz i potnij w mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny oprósz przyprawami i odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2

Cebulę obierz, posiekaj drobno, zaś pomidory obierz ze skórek i rozetnij w ósemki.

Krok 3

Na rozgrzanym tłuszczu ułóż kawałki śledzi, cebulę i pomidory, podlej odrobiną wody i duś potrawę, warzywa powinny być miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne śledzie w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej