Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Krok 2
Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 3
Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Krok 4
Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej