
Składniki
500 gramów
4 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 sztuki
1 litr
1 pęczek
1 pęczek
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczaw uduś na maśle. Przetrzyj.
Krok 2
Ogórki obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Szczypiorek i koperek posiekaj.
Krok 4
Jajka zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i pomieszaj z chrzanem.
Krok 5
Wszystkie składniki włóż do wazy, zalej kwasem chlebowym, posolić. Podawaj mocno schłodzony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej