
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oraz mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm.

Krok 2
W szerokim rondlu rozgrzej dobrze olej i smaż mięso, aż będzie rumiane.

Krok 3
Następnie dodaj warzywa i smaż jeszcze 2-3 minuty.

Krok 4
Wlej wino i poczekaj, aż połowa wyparuje.

Krok 5
Wlej 500 ml wody, dodaj Fix Knorr i wymieszaj. Duś mięso, aż będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Dopraw gulasz musztardą. Dla wzbogacenia smaku możesz dodać wędzony boczek i pieczarki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Francuski gulasz z winem
Gulasz występuje w różnych wersjach, ale czy słyszałaś o francuskim gulaszu wołowym z winem Beef bourgnion? Ta wytrawna potrawa jest niezwykle popularna we Francji, jeśli jeszcze jej nie spróbowałaś koniecznie to zrób. Przygotowanie tej wersji gulaszu zajmuje trochę czasu, nie jest jednak bardzo skomplikowane, a efekt końcowy wart jest każdej poświęconej minuty. Danie to doskonale nada się na uroczyste okazje, takie jak rodzinny obiad czy kolacja dla przyjaciół. Dodatek wina nadaje mu wykwintności i szlachetnego smaku. Sekretem tego gulaszu jest też odpowiednio długie duszenie. Możesz przyrządzić je w garnku lub na głębokiej patelni albo powoli piec w piekarniku, w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. W klasycznej wersji tego przepisu do mięsa dodaje się cebulę i marchew, w twojej wersji gulaszu możesz wykorzystać inne warzywa, na przykład paprykę czy seler. Gotowy gulasz francuski serwuj z ziemniakami, kaszą lub purée. Smacznego!