
Składniki
8 sztuk
1 łyżka
8 plastrów
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.

Krok 2
W nacięcie wciśnij kawałek wykrojonego sera feta i cienki plasterek marynowanej papryki. Kiełbaski zawiń w cienkie plastry szynki.

Krok 3
Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut cały, czas obracając kiełbaski wokół własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z dipem czosnkowym.


Dobra rada:
Do farszu możesz zamiast majeranku dodać łyżkę suszonego lubczyku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej