Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

4 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrać ziemniaki i marchewkę. Umyć. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę lub łódeczki, a marchew w ozdobne kwiatki lub plasterki. Wsypać do garnka i zalać wodą. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym 20 minut tak by ziemniaki i marchew były miękkie. Wsypać Gorące kubki. Dokładnie wymieszać. Zostawić na 2 minuty. Dosypać koper . Wlać śmietankę. Wymieszać. Rozlać do bulionówek.

Krok 2

Jeśli mielibyśmy ze 2-3 pieczarki to można na maśle podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki (na rumiano ) i włożyć razem z masłem do zupy w trakcie gotowania - będzie jeszcze smaczniejsze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzybowa- kartoflanka z Gorących kubków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej