
Składniki
4 sztuki
200 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bułki: z grahamek odetnij delikatnie górę, środek wydrąż. Tak przygotowane bułeczki wstaw do piekarnika i zapiekaj około 15 minut w temperaturze 180°C.

Krok 2
Przygotuj zupę borowikową Knorr według przepisu podanego na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj do niej białe wino.

Krok 3
Gotową zupę powoli wlewaj do bułeczek i przed podaniem posyp natką pietruszki.


Dobra rada:
Zupa grzybowa będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli pokruszysz na wierzch ser pleśniowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grzybowa podawana w grahamce
Zupa grzybowa podawana w bułce grahamce może stać się królową na twoim stole. O jej wyjątkowości decyduje nie tylko bogactwo smaku, ale również nietuzinkowy sposób podania. Jest to propozycja dla osób lubiących połączenie smaków tradycyjnych potraw z akcentem nowości zapożyczonych z obcych kuchni. Aromatyczna zupa grzybowa o każdej porze roku przywodzi na myśl piękną złotą polską jesień. Zupę grzybową – ugotowaną błyskawicznie dzięki Kremowej zupie borowikowej Knorr – nalej do wydrążonej wcześniej bułki grahamki. Ciekawym pomysłem jest dodanie do niej sera pleśniowego. Połączenie grzybów i tego gatunku sera nie jest oczywiste, ale jak się okazuje, niezwykle trafione . Twoje danie będzie ładnie wyglądało, jeśli tuż przed podaniem posypiesz zupę obficie posiekaną natką pietruszki. Opcjonalnie możesz ozdobić zupę kroplą słodkiej śmietany.