Gulasz wołowy a la strogonow przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wołowy a la strogonow

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 opakowania

6 sztuk

500 gramów

2 łyżki

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść z błon mięso, następnie pokrój w paski ok 4 cm.

Krok 2

Mięso podsmaż na pateln na rumiano, następnie przełóż do garnka , zalej wodą i duś do miękkości.

Krok 3

Cebule pokrój w piórka, pieczarki podziel na ćwiartki i podsmaż.

Krok 4

Do mięsa dodaj warzywa oraz Fix Knorr, duś 10 min.

Krok 5

Gulasz podawaj z pieczywem posypany natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wołowy a la strogonow - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekane warzywa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej