
Składniki
500 gramów
2 opakowania
6 sztuk
500 gramów
2 łyżki
1 litr
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i oczyść z błon mięso, następnie pokrój w paski ok 4 cm.
Krok 2
Mięso podsmaż na pateln na rumiano, następnie przełóż do garnka , zalej wodą i duś do miękkości.
Krok 3
Cebule pokrój w piórka, pieczarki podziel na ćwiartki i podsmaż.
Krok 4
Do mięsa dodaj warzywa oraz Fix Knorr, duś 10 min.
Krok 5
Gulasz podawaj z pieczywem posypany natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej