
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.
Krok 2
Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.
Krok 3
Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.
Krok 4
Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej