Gulasz z dziczyzny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dziczyzny

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
63 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i podsmaż na gorącym tłuszczu. Posiekaj cebulę i dodaj ją do mięsa, po czym ponownie podsmaż.

Krok 2

Podawaj gulasz np. z pieczywem lub kaszą.

Krok 3

Pokrój marchew i pomidora w kostkę, dodaj do mięsa razem z dwoma ziarnami jałowca i kilkoma listkami rozmarynu. Duś pod przykryciem ok. 5 minut.

Krok 4

Zalej mięso 500 ml wody, dodaj Fix Gulasz Knorr, rozmieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem jeszcze przez ok. 40 minut, mieszając co jakiś czas.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dziczyzny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grillowana cukinia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej