
Składniki
12 sztuk
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka.

Krok 2
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle.

Krok 3
Dodaj do szpinaku kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia.

Krok 4
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka faszerowane szpinakiem
Jajka ugotowane na twardo to postawa wielu wyjątkowych dań. Spróbujcie jaj faszerowanych szpinakiem i żółtym serem – sprawdzają się na stole wielkanocnym oraz jako składnik tzw. zimnej płyty na przyjęciach towarzyskich, które zorganizujesz w domu. Tak przygotowane jaja z powodzeniem można przechowywać nawet dwa dni w lodówce, więc zrobione wcześniej, możesz wyjąć je na śniadanie nawet w pracowite dni w środku tygodnia. Koniecznie podaj do nich kremowy i aromatyczny dressing, np. serowy, czosnkowy lub ziołowy. Faszerowane jajka poza doskonałym smakiem wyróżnia także piękny wygląd – połówki jajek z zieloną kulką farszu, ułożone na kiełkach lub sałatach to bardzo efektowna przystawka. Odrobina cierpliwości, konieczna przy nakładaniu farszu do białek, z pewnością się opłaci.