
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
175 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jedną cebulę pokrój w plastry i podsmaż na maśle w rondlu.

Krok 2
Drugą cebulę posiekaj i rozgotuj w wodzie (500 mililitrów) z posiekanym czosnkiem, kolendrą.

Krok 3
Zmieszaj masę z podsmażoną cebulą i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.

Krok 4
Kabaczki dokładnie umyj, odetnij ich ogonki i pokrój w plastry o grubości 1,5 centymetra. Kabaczki dodaj do sosu i ostrożnie wymieszaj, by ich nie połamać. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

Krok 5
Sparz pomidory, obierz ze skórki i pokrój w plastry. Pomidory dodaj do kabaczków i wsyp garam masalę, po czym ostrożnie wymieszaj.

Krok 6
Rozmieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Następnie dodaj do warzyw i duś jeszcze przez 15 minut. Podawaj posypane posiekaną, świeżą miętą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kabaczki z pomidorami
Smak kabaczków jest dość subtelny, dlatego przyrządzane z nimi potrawy warto wzbogacić przyprawami i świeżymi ziołami. Danie z tego przepisu – inspirowane kuchnią indyjską – dopraw kurkumą, mieloną kolendrą, czosnkiem oraz garam masala. Jego przygotowanie rozpocznij od podsmażenia na rozgrzanym tłuszczu pokrojonej w plastry cebuli. To samo warzywo posiekaj w kostkę i gotuj w wodzie z dodatkiem przypraw. Po chwili do garnka dorzuć także podsmażone plastry cebuli. Umyty kabaczek pokrój w dość grube talarki, dodaj do wywaru z przyprawami i gotuj pod przykryciem do momentu, aż będzie miękki. Świeże pomidory sparz we wrzątku, obierz ze skórki i posiekaj w plastry. Następnie połącz je z gotującym się kabaczkiem, wsyp błyskawiczny sos curry w proszku i dokładnie wymieszaj. Całość duś jeszcze przez chwilę. Danie serwuj na ciepło, posypane posiekaną świeżą miętą. Podasz je z wieloma dodatkami: gotowanym ryżem basmati, chlebkiem naan lub kaszą kuskus. Naszym przepisem na kabaczki z pomidorami udowadniamy, że gotowanie może być prostsze niż kiedykolwiek.