Karczek duszony na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karczek duszony na ostro

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ładne, chude plastry karkówki oprósz pieprzem i skrop przyprawą Delikat. Cebule i papryczkę oczyść, pokrój niezbyt drobno.

Krok 2

Na patelni rozgrzej masło, zrumień mięso z obu stron. Dodaj cebulę i chili, podsmaż. Wlej ok. 1/2 szklanki gorącej wody, dodaj kostkę mięsną i duś aż mięso zmięknie. Na koniec dopraw sosem w proszku i duś jeszcze chwilę.

Krok 3

Podawaj z jarzynką albo surówką i ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karczek duszony na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej