Kasza gryczana w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza gryczana w sosie grzybowym

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

2 łyżki

3 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gotujemy kwadrans.

Krok 2

W tym czasie zagotowujemy wodę i gdy będzie wrzeć wrzucamy kostkę grzybową, a gdy się rozpuści sos zagęszczamy mąką i kilka chwil zagotowujemy, doprawiamy pieprzem

Krok 3

Kaszę podajemy w półmisku z sosem,posypujemycałość suszona natką.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza gryczana w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej