Kiełbaski norymberskie z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski norymberskie z kapustą

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

250 mililitrów

500 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.

Krok 2

Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.

Krok 3

Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.

Krok 4

Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski norymberskie z kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej