
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
250 mililitrów
500 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę drobno siekamy i szklimy na odrobinie oliwy.
Krok 2
Pieczarki po obraniu kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli.
Krok 3
Kapustę lekko odciskamy i kroimy. Ją również dodajemy do cebuli razem z kiełbaskami.
Krok 4
Doprawiamy do smaku przyprawą Delikat i dusimy około 40 minut pod przykryciem podlewając od czasu bulionem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej