Kociołek warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek warzywny

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obierz z brzydszych liści i umyj. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Z fasolki odkrój końce i pokrój na kawałki długości 3 cm. Liście kapusty pokrój w paski.

Krok 2

Do garnka wlej oliwę, dodaj warzywa, Bulion na włoszczyźnie Knorr i zalej 250 ml wrzątku. Przykryj dokładnie i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu jeszcze 5 minut, często mieszając, aby nadmiar płynu odparował.

Krok 4

Szczypiorek i pietruszkę posiekaj, dodaj do warzyw i wymieszaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej