
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
0.5 kilograma
2 sztuki
0.5 kilograma
3 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kiełbasę, ogórki oraz pieczarki w plastry. Przekrój cebule na pół i posiekaj połowy wzdłuż, na cienkie plasterki. Pomidory pokrój w dużą kostkę.

Krok 2
Rozgrzej w garnku olej i podsmaż kolejno: kiełbasę, cebulę, pieczarki, ogórki oraz pomidory.

Krok 3
Rozpuść kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr w 2 szklankach wrzątku.

Krok 4
Do mięsa z warzywami dodaj przecier pomidorowy.

Krok 5
Następnie wlej rosół. Dopraw pieprzem i solą (jeśli uznasz to za konieczne) i duś przez 5 minut. Podawaj bigos posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowy bigos (z ogórków kiszonych)
Bigos z ogórków kiszonych to jedno z tych dań, na które czeka się cały rok, bo tradycyjnie przygotowuje się je tylko na święta. A jeżeli mamy ochotę zjeść bigos zaraz, już, teraz? Pozwólmy, żeby to ślinianki zdecydowały! A one od razu skierują nas do miejsca, w którym znajdziemy przepis na bigos z ogórków kiszonych!
Dla kogo?
Bigos z ogórków kiszonych trafi w gust osób, które lubią odkrywać nowe smaki. Będzie on smakował też wszystkim przepadającym za kiszonymi ogórkami, cebulą czy pomidorami.
Na jaką okazję?
Bigos z kiszonymi ogórkami robi się szybko i prosto, więc sprawdzi się nawet jako potrawa na codzienny obiad. Z drugiej strony wygląda on i smakuje tak apetycznie, że osoby, które nim ugościmy, poczują się docenione.
Czy wiesz, że?
W Polsce bigos znany jest już od XVII w.
Dla urozmaicenia
Bigos z kiszonymi ogórkami to danie niezwykle apetyczne. Kiedy jednak podamy go ze świeżym pieczywem, ziemniakami z wody lub kopytkami, wówczas już nikt mu się nie oprze!