Krem groszkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem groszkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
720 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

243 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

380 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.

Krem groszkowy - Krok 1

Krok 2

Cebule obieramy, kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy do zupy i całość dokładnie miksujemy. Jeśli chcesz możesz przetrzeć zupę.

Krem groszkowy - Krok 2

Krok 3

Jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem.

Krem groszkowy - Krok 3

Krok 4

Zupę rozlewamy do talerzy, dodajemy groszek ptysiowy i dekorujemy sosem jogurtowym. Dekorujemy gałązkami kolendry.

Krem groszkowy - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • Anna Jezierska

    Anna Jezierska , 07.03.2022

    Koniecznie muszę spróbować, wyglada pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 18.07.2016

    Perfect polecam z grzanlami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Konrad Radoslaw

    Konrad Radoslaw , 18.06.2016

    Oo Kuu*leje kiedy myślę o zupkę Hiszpanską x)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem groszkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem groszkowyKrem groszkowy

Gotujemy bulion z 0,5 litra wody i kostki Knorr. Dodajemy groszek. Gotujemy.