
Składniki
1 litr
4 łyżki
1 łyżeczka
100 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi myjemy. Odcinamy zdrewniałe końcówki, ewentualnie obieramy. Wrzucamy do gotującej się wody z cebulą i porem. Gotujemy 25 minut.
Krok 2
W międzyczasie przygotowujemy grzanki. Kroimy kromki chleba w kostkę, mieszamy z oliwą i rozkruszoną mini kostką Czosnek Knorr. Podsmażamy na patelni co jakiś czas podrzucając grzanki przez ok. 6 minut.
Krok 3
Wywar warzywny wraz z ugotowanymi warzywami przelewamy do blendera. Miksujemy na gładki krem wraz z jogurtem i przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 4
Rozlewamy zupę do miseczek, dodajemy porcje grzanek i dekorujemy listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej