
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
1 sztuka
1.5 litra
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W niedużym garnku zagotować 1 litr wody, wrzucić na wrzątek obrane i pokrojone na mniejsze kawałki marchewki oraz por i cebulę. Gotować ok. 20 minut.
Krok 2
W 0,5 litra gorącej wody rozpuścić Bulion na włoszczyźnie Knorr. Dolać do gotujących się warzyw. Dodać curry.
Krok 3
Zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji stopniowo dodając jogurt.
Krok 4
Zupę podawać w małych miseczkach, posypaną ziarnami czarnuszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej