Kremowa zupa z białych szparagów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z białych szparagów

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

1

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

1 litr

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obraną, posiekaną cebulę podsmażamy na łyżce oliwy w garnku z grubym dnem. Jak cebula się zeszkli, to dorzucamy obrane ziemniaki pokrojone w kostkę, całość smażymy 2 minuty, ciągle mieszając i zalewamy wodą, dorzucamy Bulion na włoszczyźnie Knorr dokładnie mieszamy i przykrywamy garnek. W tym czasie przygotowujemy szparagi. Obieramy je ze zdrewniałej skórki i przecinamy w poprzek na pół. Górne części odkładamy- możemy zrobić z nich sałatkę, lub po prostu ugotować na parze i zjeść z parmezanem, a to co nam zostało kroimy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Jak woda w garnku się zagotuje, to czekamy 5 minut i dorzucamy pokrojone szparagi, gotujemy na średnim ogniu, do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie- zajmie to ok. 15 minut. Następnie zupę miksujemy na jednolity, gładki krem, możemy po rozdrobnieniu blenderem jeszcze przetrzeć przez sitko, ale nie jest to konieczne. Kremową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jak za bardzo wystygłą, to chwilę podgrzewamy i podajemy z kleksem gęstego jogurtu naturalnego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z białych szparagów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej