Krokiety rybne z rybą - z farszem rybnym | Przepisy.pl pixel

Krokiety rybne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
340 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj Fix Kotlety mielone Knorr z wodą (według przepisu na opakowaniu).

Krok 2

Zmiel rybę, dodaj przygotowany Fix Knorr, posiekany koperek oraz sok z cytryny. Całość wymieszaj.

Krok 3

Uformuj małe krokiety, obtocz w bułce tartej i usmaż na oleju z obu stron na złoty kolor.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj np. z frytkami.

16

Opinie o przepisie

  • Malgorzata Ryszkiewicz

    Malgorzata Ryszkiewicz , 10.12.2022

    Tak .Bardzo fajny sposób podania krokieta na Świąteczny stół. Warto wykorzystać resztki z ryb po filetowaniu. Do krokietów dodaję suszonej lub podsmażonej cebulki i obtaczam w zmielonych orzechach.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona0103 iwona0103

    iwona0103 iwona0103 , 10.12.2022

    TAK.Do tej pory nie wpadłam na pomysł krokietów rybnych, a to wspaniała "oszukajka" dla niejadków. Są pyszne i proste w przygotowaniu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jarząb

    Jadwiga Jarząb , 09.12.2022

    Robilam i sa pyszne ale w moim wykonaniu do ryby dodaje drobno pokrojone ugotowane na twardo jajka ( 2 sztuki) i szczypiorek :) TAK.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogna Zielinska

    Bogna Zielinska , 19.12.2011

    uwielbiam ryby wszelakie i pod kazda postacia, to musi byc pyszne , wyprobuje to szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 19.12.2011

    Karolina Dolata niebawem wysyłka :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Serafin

    Agnieszka Serafin , 18.12.2011

    srokiety

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacob Gasowski

    Jacob Gasowski , 18.12.2011

    ja na śniadanie zawinąłem dwa kawałki pasztetu w ciasto francuskie, i dolałem sok z buraków do szklanki z rosołem. nie lubię świat, ale lubię śniadania

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 18.12.2011

    Sylwia Chmielewska, mailami zajmiemy się w poniedziałek :) Także do napisania jutro!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Chmielewska

    Sylwia Chmielewska , 18.12.2011

    przepisy.pl zajrzyjcie proszę na pocztę i odpowiedzcie na maila :) pozdrawiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina Wachowiak

    Karolina Wachowiak , 18.12.2011

    taaak:) dziś ubieramy choinkę i pieczemy makowce :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lewandowska

    Katarzyna Lewandowska , 18.12.2011

    A ja mam za sobą szykowanie wigilii w pracy na 80 osób... Więc było gorrrąco, teraz nastrajam się spokojem na ten jeden wyjątkowy i właściwy wieczór :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 18.12.2011

    Zenia Sołtysiak dobrze Ci :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zenia Sołtysiak

    Zenia Sołtysiak , 18.12.2011

    a ja dzisiaj na obiad zostałam zaproszona do restauracji:)i nie muszę gotować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Kiryluk

    Natalia Kiryluk , 18.12.2011

    Gorączka nie dopada:) a dziś na obiad robię udka z warzywami:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gagnant

    Anna Gagnant , 18.12.2011

    Nie! mnie nigdy nie dopada GORĄCZKA przedświąteczna. Zawsze wszystko mam zaplanowane z marginesem i to daje mi poczucie bezstresowego oczekiwania. Na tydzień przed Świetami, mogę się już zacząć delektować ich nastrojem ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Anderson

    Alicja Anderson , 18.12.2011

    oczywiscie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krokiety rybne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krokiety rybneKrokiety rybne

Miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz – to krokiety rybne. Danie będące doskonałym przykładem na to, jak wiele jest pysznych i niebanalnych sposobów na podanie ryb. Chociaż krokiety kojarzą się często z panierowanymi naleśnikami, można przygotować je w inny, znacznie szybszy sposób. Na początek wybierz dowolny gatunek ryby, np. mintaja, dorsza czy doradę. Zmiel ją i dopraw do smaku. Będzie pasowało do niej wiele różnych dodatków. Świetnym sposobem na urozmaicenie rybnych kotletów, będzie dodanie do nich koperku albo pietruszki, smaczna jest też podsmażona cebula. Wymieszaj masę, a następnie uformuj z niej niewielkie kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Jeśli chcesz, by była bardziej chrupiąca niż zwykle, użyj panierki typu panko, zawierającej większe kawałki pieczywa. Smaż kotleciki na złocisty kolor. Serwuj je z dodatkiem ziemniaków zapiekanych w ziołach, frytek, buraków na ciepło albo surówki z białej kapusty. Przekonaj się, jakie to proste i przyrządź smaczne krokiety rybne według naszego przepisu.