Łódeczki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki z ziemniaków

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
193 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

1 sztuka

100 gramów

7 łyżek

1 opakowanie

1 szczypta

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upieczone ziemniaki przekrój wzdłuż na połówki, wydrąż miąższ, a następnie posiekaj go.

Krok 2

Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj miąższ z ziemniaków i dopraw Fixem Knorr oraz pieprzem cayenne.

Krok 3

Gotowy farsz nałóż do ziemniaczanych łupin, wierzch posyp cheddarem oraz fetą.

Krok 4

Ziemniaki ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 °C na 15 minut.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z ketchupem Hellmann's i łyżką oliwy. Upieczone i gorące ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki z ziemniaków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej